Naam:
Foto’s:
435
Video’s:

Over mij

Misschien komt dat nog wel!

Over mijn reis

Na al 12x in Sittard de oudste Kennedymars van Nederland (80 km op een dag) te hebben gelopen, en dit jaar 2019 voor de 9e keer de 4daagse in Nijmegen (4x 40 km), kwam ik in 2018 op het idee om de Camino te gaan lopen.

De Camino zat al veel langer in mijn kop maar heb er eigenlijk nooit echt bij stilgestaan om hem echt te gaan lopen.

met de nadruk op “stilgestaan”  😉

De doorslag was het programma wat in 2018 op tv was, waar ze een groep wandelaars volgden die ook de Camino liepen. De tocht vanaf Salamanca naar Santiago de Compostela. Deze zelfde tocht gaan Ben en ik ook lopen.

Een tocht van bijna 500 km, een uitdaging en een droom die werkelijkheid gaat worden.

Toen het programma op tv was, heb ik die knoop doorgehakt en even een klein apje gestuurd naar Ben, heb je zin om ...., en zijn antwoord was meteen "ja". Als je dat wil doen, moet je het nu doen, we worden er ook niet jonger op 😉

In tijd van niks was alles geregeld, het meeste door Ben, die zat het kortste bij het reisbureau en heeft alles laten uitzoeken wb vlucht en hotel. De koste! Eigenlijk een lachertje en zeker een pluimpje waard.

Het zal zeker een tocht worden van Bloed, Zweet en Tranen, maar ahhhh, "We never walk alone" en we zullen ons er wel doorheen slepen.

Onderweg staan genoeg steunpunten in de vorm van kruizen of Heilige beelden, een aai over hun bolletje zal waarschijnlijk wonderen doen, alhoewel ze onze schoenen niet opnieuw zullen lappen 🤗

Tot nu zeg ik: "Buen Camino" 👣

Bezochte landen

Ik heb 7 landen (3%) bezocht:

Australië, Frankrijk, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Portugal, Spanje.